Voedselbank Hoeksche Waard wordt mini supermarkt. Het Kompas 15 Aug 2018.

Vanaf 1 Oktober gaat er veel veranderen bij de Voedselbank Hoeksche Waard.

In plaats van het uitgeven van voedselpakketten op vrijdag, gaat de voedselbank elke dag open.

Volgend bestuursvoorzitter Gert-Jan Onnink vraagt de huidige tijd om meer klantgerichtheid en flexibiliteit. Ook biedt dit de mogelijkheid om elke dag bij de locale Supermarkten de overgebleven versproducten op te halen. Overigens is er nog plaats voor Supermarkten die mee willen doen.

Je zou zeggen, iedereen is blij. De Cliënten van de voedselbank zijn elke dag welkom bij de voedselbank. De supermarkten gaan veel minder weg te gooien. Beter voor het milieu, en beter voor de afvalkosten van de supermarkt.

Helaas staat Voedselbank Hoeksche Waard wel voor een grote uitdaging. Vanaf 1 Oktober moet er elke dag een ronde gereden worden over het gehele eiland met een koelwagen. Dit terwijl het huidige wagenpark echt op instorten staat.

Gert-Jan maakt zich dan ook grote zorgen, net als de vrijwillige chauffeurs van de Voedselbank.

Voedselbank Hoeksche Waard is dan ook hard op zoek naar bedrijven die mee willen sponsoren om een nieuwe koelwagen te kunnen kopen.

Gert-Jan vertelt dat ze voor elke sponsor een mooi plekje vrij houden op de koelwagen voor reclame.

Voor meer informatie www.voedselbankhoekschewaard.nl  of neem telefonisch contact op met 06-21273295. Elke donatie is meer dan welkom!

 

Geplaatst in Geen categorie.