Bezoekt Voedselbank Minister Carola Schouten. Het Kompas 7 Nov 2018

Oud-Beijerland – Maandag 5 november bezocht minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit Carola Schouten op verzoek van de ChristenUnie basisschool de Kriekenhof in Oud-Beijerland en aansluitend de Voedselbank Hoeksche Waard.
In aanwezigheid van ChristenUnie lijsttrekker Alma Vervelde en directeur Machteld Metz van de Kriekenhof plantte de minister twee kriekenbomen. Alma Vervelde onderstreepte in haar speech het nut van bomen op schoolpleinen. “Bomen zorgen voor schaduw waardoor spelende kinderen minder worden blootgesteld aan uv-straling.”

Tijdens haar bezoek aan de Voedselbank benadrukte minister Schouten in haar speech het nut van de Voedselbank. De minister daarover: “Hulp is meer dan praktische hulp. Het is ook iemand mens laten zijn, tot zijn recht laten komen. Hier wordt gevraagd hoe het met je gaat. Wat er echt aan de hand is.”
Na haar toespraak nodigde de minister de aanwezige vrijwilligers uit naar voren te komen en werden ze een voor een door haar geïnterviewd om ze zo eens nadrukkelijk in het zonnetje te zetten.
De minister over de vrijwilligers: “Zij zijn de stille kracht in de samenleving. Je kunt organiseren wat je wilt maar zonder vrijwilligers gaat het allemaal niet lukken.”

Geplaatst in Geen categorie.