Mini-Supermarkt Voedselbank Hoeksche Waard feestelijk geopend! Het Kompas 19 Okt 2018

In het bijzijn van bestuur, vrijwilligers, supermarkten, bakkers en tuinder is de mini-Supermarkt van Voedselbank Hoeksche Waard feestelijk geopend.

Henk Stehouwer, de oudste vrijwilliger (76) van de Voedselbank had de eer om het lint te mogen doorknippen. Niet alleen omdat hij de oudste vrijwilliger is, maar juist omdat hij elke dag de dagelijkse werkzaamheden op de voedselbank coördineert.

Sinds 1 Oktober is de mini-Supermarkt al in gebruik, en alle reacties zijn zeer positief.

De klanten van de mini-supermarkt vinden het fijn dat ze ongedwongen de boodschappen bij elkaar kunnen zoeken, hiervoor alle tijd kunnen nemen omdat er niemand meer in een rij staat te wachten.

Ook zijn ze blij met het grotere aanbod van verse producten.

De vrijwilligers zijn zeer positief. Ze hebben nu alle tijd om met de klanten een praatje te maken, en ze eventueel te begeleiden bij het doen van de boodschappen.

Ook de Supermarkten, bakkers, en groenteteler vinden het fijn dat elke dag de verse producten bij hen opgehaald worden, en ten goede komt aan de mensen die het echt nodig hebben.

De gehele operatie om deze mini-supermarkt te kunnen realiseren is door heel veel mensen mogelijk gemaakt.

Jumbo ’s-Gravendeel heeft gezorgd voor een complete winkelinrichting, de plus uit Nieuw-Beijerland heeft belangeloos 20 winkelwagentjes te r beschikking gesteld, en Iwan Mahadew van Progressief Hoeksche Waard heeft het initiatief genomen om in de raadsvergadering van Gemeente Oud-Beijerland de situatie van de kapotte koelwagen ter sprake te stellen. Dit heeft geresulteerd in een subsidie  van gemeente Oud-Beijerland, in overleg met de overige 4 gemeenten, voor een nieuwe koelwagen!

De mensen van de Voedselbank zijn super trots op hun mini-Supermarkt en nodigen graag Iedereen uit om de voedselbank te komen bezoeken.

Geplaatst in Geen categorie.