Klanten Boekhandel Schouten doneren 72 Prentenboeken aan de kinderen van Voedselbank Hoeksche Waard (20 Juli 2020)

De landelijke actie ‘Geef een PRENTENBOEK cadeau’ is weer van start gegaan. Een initiatief van de stichting “Geef mij maar een boek cadeau”, waarbij uitgevers en boekhandels zich inspannen om jeugdliteratuur beschikbaar te maken voor alle kinderen.

Ieder jaar staat een prentenboek in de spotlights. Dit jaar ligt Woeste Willem bij de boekhandels voor € 2,50. Zo ook in Strijen waar boekhandel Schouten sinds vorige zomer kinderboekwinkel Mijn Eiland heeft gerealiseerd. Dit jaar kwamen ze op het idee om een extra bijzondere twist aan de actie te geven.

Op de prentenboekenactie werd enthousiast gereageerd, toen een klant opmerkte het een geweldige actie te vinden maar geen kind wist om het aan te geven, begonnen de radertjes te draaien bij Nelke Mannee-Schouten. Want natuurlijk zijn er genoeg kinderen blij te maken met Woeste Willem. Er zijn in de Hoeksche Waard gezinnen die hulp van de Voedselbank ontvangen en geen ruimte in hun portemonnee hebben voor een mooi nieuw boek.

Zo ontstond het idee voor een speciale actie. Klanten kunnen in de boekhandel een exemplaar van Woeste Willem kopen en daarna doneren in de speciale box die in de winkel staat.

De eerste reacties zijn hartverwarmend! ‘Juist in een tijd waarin we ons bewust zijn dat iedereen gelijke kansen moet krijgen, willen wij meehelpen. Lezen is ontzettend belangrijk voor de woordenschat en ontwikkeling van een kind, daarom vinden wij het belangrijk dat alle kinderen met boeken kunnen opgroeien,’ aldus Nelke, die naast boekverkoper ook leerkracht in het basisonderwijs is.

De Voedselbank Hoeksche Waard reageerde blij verrast op het initiatief. Met elkaar is de inzet hier een succes van te maken.

Geplaatst in Geen categorie.