HW Wonen schenkt opgeschoonde laptops aan Voedselbank Hoeksche Waard

Hoeksche Waard – Wat doe je als bedrijf of organisatie met je oude laptops en computers? Ze zijn vaak nog goed bruikbaar, maar zijn inmiddels vervangen door nieuwe, snellere exemplaren. Dat gebeurde recent ook bij HW Wonen met 33 laptops van werknemers. Er werd echter een prima bestemming gevonden voor de ‘oude’ laptops: De Voedselbank Hoeksche Waard.

Een wat oudere generatie computer, laptop of iMac is namelijk na een grondige ‘onderhoudsbeurt’ vaak nog heel goed bruikbaar. ‘Opgeschoond’ noemen ze dat in de wereld van de computers. D.w.z. dat ze van nieuwe software zijn voorzien en nagelopen op schade en bruikbaarheid. HW Wonen liet de keuze voor wat betreft het goede doel aan haar medewerkers en die kozen voor de Voedselbank. Bij de Voedselbank kloppen tenslotte gezinnen aan die het financieel moeilijk hebben en als je voor wat betreft eten al op de centen moet letten, schieten andere zaken er vaak helemaal bij in. Een nieuwe laptop voor gezinnen die bij de Voedselbank aan moeten kloppen is financieel gewoon ‘een brug te ver’. En in de hedendaagse wereld, waarin steeds meer dingen online worden geregeld en de kinderen vaak gebruik willen maken van de sociale media is een goed werkende computer of laptop eigenlijk een must. Vanuit dat oogpunt gezien was de keuze voor de Voedselbank dan ook niet meer dan logisch. En zodoende konden er dinsdagochtend 25 juni om 10.00 uur maar liefst 33 opgeschoonde laptops worden overhandigd. De firma Duifhuizen uit Oud-Beijerland zorgde ook nog eens voor evenzoveel bijpassende laptoptassen. Zodoende zijn 33 gezinnen, die krap bij kas zitten straks weer ‘helemaal bij de tijd’ voor wat betreft toegang én het gebruik maken van ‘de digitale wereld’.

Maak een kind blij

De Voedselbank Hoeksche Waard was uiteraard ingenomen met de laptops. ‘De mensen die wij benaderd hebben zijn ze op komen halen en waren er erg blij mee. Mooi ook dat wij ze compleet met een tas konden overhandigen’, aldus een woordvoerder van de Voedselbank. Het schenken en op laten knappen van de laptops hoort bij de filosofie ‘een duurzame toekomst maak je samen en begint bij jezelf, die HW Wonen hanteert. De opgeschoonde laptops kunnen nu weer makkelijk een ‘tweede ronde’ mee. Omdat een laptop inmiddels ook voor school onmisbaar is, is er bij de keuze bewust rekening gehouden met gezinnen die 1 of meerdere kinderen hebben van tussen de 10 en 13 jaar oud.

Geplaatst in Geen categorie.