Actie kerken voor Voedselbank brengt 806 kratten op !! (17-12-2019)

Hoeksche Waard – De actie voor de Voedselbank Hoeksche Waard van een aantal kerken in de Hoeksche Waard heeft het enorme aantal van 806 gevulde kratten met boodschappen opgeleverd. Vrijdag en zaterdag, 13 en 14 december, stonden er vele vrijwilligers bij diverse supermarkten in de regio, voor de actie Voedselbank Hoeksche Waard.

Er zijn in totaal 806 kratten opgehaald met producten voor de mensen die van de Voedselbank afhankelijk zijn. Er werd zelfs een fiets gedoneerd tijdens deze actie. Mooi, om de betrokkenheid van de mensen die gegeven hebben zo van dichtbij te mogen meemaken, aldus de organisatie. Er waren ook nu weer mensen die een halve of hele kar vol doneerden. Hele mooie verhalen. Ook was er iemand die vond dat er kerststollen beschikbaar moesten zijn voor de Voedselbank actie. Die doneerde een flink aantal van deze kerststollen.

Dan was er nog een vrijwilliger die van zijn werkgever een flink bedrag had ontvangen om te gaan winkelen voor spullen voor de Voedselbank. Dat zijn bijzondere dingen, die gebeuren. We zijn dan ook heel dankbaar om zo te mogen en kunnen omzien naar elkaar.

Eén van de vrijwilligers vertelt twee mooie voorbeelden. ‘Samen met mijn vrouw bij Albert Heijn Oud-Beijerland gestaan. Wat een warmte geven de mensen je als de reacties hoort. Soms raken dingen je hart en moet je wel eens een traantje wegpinken. Zo was er een meisje van ca. 14 jaar die zei dat ze net haar wekelijkse zakgeld had gekregen (€ 10,00) en ze ook wel iets wilde geven. Ze liep de winkel binnen en kwam met twee handen vol boodschappen aan en had haar hele zakgeld besteed aan de voedselbank.
Ook sprak een vrouw mij aan en vertelde dat zij het eigenlijk niet kon missen maar toch een halve mand vol boodschappen gaf. Ze vertelde dat zij het gaf van het verjaardagsgeld dat zij vorige week had gekregen. En er waren senioren die met een liefdevol hart en warme hand gaven, soms met de opmerking..’doe ik het deze week maar met iets minder..’
In de twee uur dat wij daar stonden hebben wij 20 kratten mogen vullen.’

Namens de samenwerkende kerken en ook de Voedselbank Hoekse Waard wil de organisatie iedereen heel hartelijk bedanken voor zijn of haar steun en bijdrage deze dagen. Ze hopen de volgende keer ook weer op iedereen te mogen rekenen. Mocht u als kerk willen aanhaken en meehelpen, mail naar: actievbkerkenhw@gmail.com.

Geplaatst in Geen categorie.